ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE

O življenjskem zavarovanju najpogosteje začnemo razmišljati ob sklenitvi kredita za nakup nepremičnine, prej v stik ne pridemo. Banke običajno to komunicirajo kot »zavarovanje kredita«, kar v večini primerov ne drži. Za zavarovanje kredita banke poskrbijo že s kreditno pogodbo, v večinoma ga zavarujemo s hipoteko (lahko tudi preko zavarovalnice), a s tem se zavaruje banka, da bo kredit dobila poplačan (sama nepremičnina ali zavarovalnina) v primeru neplačila s strani kreditojemalca ali poroka.

Z življenjskim zavarovanjem ob kreditu pa zavarujemo svojo družino, saj na ta način poskrbimo, da bo kredit v primeru naše smrti poplačan, kar pomeni, da dedičem ne bomo zapustili dolgov. Pa je življenjsko zavarovanje oziroma kritje  primer smrti res edini riziko, ki ga želimo imeti zavarovanega, če že najemamo kredit? In ali je kredit res edini razlog, zakaj bi bilo dobro imeti sklenjeno življenjsko zavarovanje?

Izplačilo zavarovalnine v primeru smrti je zgolj eno od kritij, ki jih omogočajo življenjska zavarovanja, na tovrstne police pa je možno pripeti vrsto kritij, ki znajo tekom zavarovalne dobe velikokrat priti bolj prav. Banke običajno ne pomislijo, kako bo komitent odplačal kredit, če resno zboli, če se poškoduje, in zaradi tega ne more več opravljati svojega dela.

Za več informacij nas lahko pokličete na 070 544 644 ali nam pišete na info(a)insurit.si.

KONTAKTIRAJTE NAS

Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam ter pripravili informativno ponudbo za želeno obliko zavarovanja.

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake pri pošiljanju sporočila. Prosimo poskusite kasneje.