Turistično zavarovanje2021-03-29T22:27:13+01:00

TURISTIČNO ZAVAROVANJE

Če je znotraj Slovenije pravzaprav nujno imeti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, predstavlja turistično zavarovanje »obvezno opremo«, kadar Slovenijo zapustimo. To zavarovanje bo krilo stroške zdravstvenih storitev, ki bi jih zaradi nezgode ali bolezni morebiti potrebovali v tujini.

Večinoma v tujino s seboj vzamemo evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki jo izda ZZZS, mnogokrat pa to proti večinskemu prepričanju ne zadostuje. Poenostavljeno: v tujini, kjer evropska kartica velja (Evropska unija, Evropski gospodarski prostor, Švica, Severna Makedonija, Srbija, BiH, Črna gora in Avstralija), so nujne zdravstvene storitve običajno krite do višine cene storitve v Sloveniji, velikokrat je za celotno storitev torej potrebno doplačati.

ZZZS navaja še posebno izjemo, da modre kartice ni mogoče koristiti v turističnih ambulantah na Hrvaškem (naši južni sosedje imajo ravno te vrste ambulant najraje v obmorskih letoviščih), kartica na primer ne krije stroškov prevoza zaradi poškodbe na smučišču (helikopter, reševalne sani), ali prevoza osebe v domovino.

Za več informacij nas lahko pokličete na 070 544 644 ali nam pišete na info(a)insurit.si.

Aktualni zapisi

KONTAKTIRAJTE NAS

Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam ter pripravili informativno ponudbo za želeno obliko zavarovanja.

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake pri pošiljanju sporočila. Prosimo poskusite kasneje.
Go to Top