Naložbeno zavarovanje – varčevanje2021-03-29T22:28:52+01:00

NALOŽBENO ZAVAROVANJE

Slovenci v Evropski uniji veljamo za nadpovprečno varčen narod, saj po podatkih Statističnega urada varčevanju namenimo kar 12,6% prihodkov (2018). V večini primerov je motiv za varčevanje Slovencev dodatek k pokojnini, kar je glede na demografske kazalnike države in stanje pokojninske blagajne razumljivo.

Seveda obstaja več načinov varčevanja (bančne vloge, depoziti, vzajemni skladi, vrednostni papirji, zlato, kripto valute, naložbena zavarovanja…) in vsi so primerni – a vsak za določeno situacijo oz. za svoj namen.

Ko se odločamo za varčevanje, je v prvem koraku najpomembneje opredeliti cilje v smislu dolgo- ali kratkoročnosti varčevanja. Naložbena zavarovanja imajo izjemne prednosti v primerjavi z ostalimi produkti, a se te prednosti da izkoristiti samo, če gre za dolgoročnejše varčevanje, t.j. vsaj 10 let. Na ta način se lahko izkoristi davčne ugodnosti, ki so na voljo samo pri tovrstnem varčevanju.

Zaradi davčne obravnave tudi tovrstne zavarovalne police potrebujejo zavarovalno vsoto (za smrt, lahko tudi druge), vplačani zneski pa se investirajo v npr. vzajemne sklade, ki na nekoliko daljši rok nudijo višje donose od varčevanja na bankah ali v nogavicah.

Za več informacij nas lahko pokličete na 070 544 644 ali nam pišete na info(a)insurit.si.

Aktualni zapisi

KONTAKTIRAJTE NAS

Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam ter pripravili informativno ponudbo za želeno obliko zavarovanja.

Sporočilo je bilo uspešno poslano.
Prišlo je do napake pri pošiljanju sporočila. Prosimo poskusite kasneje.
Go to Top