Slovenci smo smučarski narod, to velja že pregovorno. Zimske počitnice radi preživimo na smučiščih. Kljub epidemiji korona virusa nas še vedno mnogokrat premami smučanje v tujini. Za eno bolj aktualnih destinacij veljajo italijanska smučišča. A pozor!

Da je, ko smučamo v tujini, dobro urediti zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco, smo že pisali. Italija pa z novim letom uvaja novosti: na smučiščih bo po novem veljala omejitev dovoljene stopnje alkohola (kot na cestah 0,5g/l), za smučanje, deskanje in tudi sankanje bo obvezna čelada, obvezno pa bo tudi zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo lahko povzročimo tretjim osebam.

Zavarovanje bo mogoče kupiti direktno na smučiščih, morda pa tovrstno zavarovanje celo že imate sklenjeno. Kritje odgovornosti za škodo tretji osebi je namreč pogosto zajeto tudi na Zavarovalnih policah, ki jih sklenemo, ko zavarujemo svoje stanovanje ali hišo. Prav tako je možno, da je kritje že zajeto na vaši polici zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini. Na vsak način boste na smučiščih potrebovali potrdilo, da tovrstno zavarovanje imate sklenjeno.

Naj bo smučanje v tujini še bolj brezskrbno, v primeru, da teh stvari ne boste imeli urejenih, sledita kazen od 100 do 150 evrov in odvzem smučarske karte.

Za podrobnosti ter pomoč ob urejanju zavarovanja odgovornosti smo vam z veseljem na razpolago preko e-pošte [email protected] ali telefona 070 544 644.

Preberite več o “Zavarovanju za tujino”