Zdravje je ena izmed osrednjih življenjskih vrednot, ki smo se je morda še posebej začeli zavedati v času aktualne epidemije. Že tako dolge čakalne vrste na zdravniške preglede pa se samo še daljšajo. Kaj predstavlja rešitev, če na revmatološki pregled na napotnico s stopnjo nujnosti “redno”, ne želimo čakati 510 dni*? Specialisti.

Ker so čakalne vrste nemogoče, naše zdravje pa si čakanja preprosto ne more privoščiti, se kot optimalna rešitev ponujajo specialisti, do katerih dostopamo v sklopu nadstandardnih zavarovanj.

Storitve, ki jih zagotavlja dodatno specialistično zavarovanje, so lahko povsem preventivna zdravstvena obravnava, postavljanje diagnoz ali zdravljenje. S specialisti tako preprečimo, da bi se naše zdravstveno stanje v času čakanja na redne preglede še dodatno poslabšalo – v primeru preventivnih obravnav pa preprečimo, da bi do osebnega kolapsa zdravja sploh prišlo.

Tovrstno zavarovanje znatno zmanjša število dni čakanja, marsikatero izmed njih pa poleg naštetega vključuje tudi kritje enostavnejših operativnih posegov ali fizioterapije. Sicer specialistični pregledi obsegajo obiske zdravnikov specialistov – od ortopedov, kardiologov, ginekologov pa vse do ortodontov in mnogo več. Te izberete glede na napotitev osebnega zdravnika ali po osebni, lastni izbiri.

Nikomur v škodo, vam v veliko korist

V nasprotju s splošnim dojemanjem pri koriščenju storitev specialističnega zavarovanja ne gre za preskakovanje čakalnih vrst. Zaradi vas namreč nihče ne bo čakal dlje, saj so vsi pregledi opravljeni v zasebnih ustanovah. Bolniki s koriščenjem zavarovanja s specialisti se tako rečeno premaknejo v drugo čakalno vrsto. S tem hkrati skrajšate dolžino vašega čakanja in dolžino čakalne vrste javnega zdravstvenega sistema, iz katere ste izstopili.

Zakaj so specialisti “razkošje”, ki si ga morate privoščiti?

Ne glede na to, ali gre za preventivne preglede ali dejansko zdravljenje, ostaja končni rezultat povsem enak: za vaše optimalno zdravje lahko najbolje poskrbijo specialisti. Dovolite, da vas pospremijo na pot čimprejšnjega okrevanja in nadaljnje obravnave. Tako bo vaše največje bogastvo, zdravje, ohranjeno ali izboljšano, vi pa kmalu spet v vašem starem ritmu.

Ker zagotovo želite biti zdravi in v najboljši formi zase in svoje najbližje, vas prijazno vabimo, da nas kontaktirate za več informacij in osebno svetovanje.

* podatki NIJZ iz dne 1. februar 2021, Mesečno poročilo o čakalnih dobah

Kako vam Zavarovalna hiša Insurit pomaga pri zavarovanju “Specialisti”, si poglejte tukaj.